Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel onze klantenservice (023 - 52 32 800)

Leveranciers en fabrikanten

OLC levert op dit moment producten van diverse fabrikanten in Nederland. De distributie van deze producten, die besteld zijn door Optitrade-deelnemers, wordt verzorgd door het OLC (Optitrade Logistiek Centrum). Bestellingen van producten die via Optitrade Online zijn geplaatst, worden direct vanuit het OLC geleverd.

Vertrouwde service

Uiteraard garandeert OLC de service zoals u van ons gewend bent. Het OLC en de leveranciers zorgen samen voor de juiste voorraadsituatie, waardoor Optitrade haar opticiens een gewenste leverperformance kan bieden. De fabrikanten concentreren zich op de (technische) ondersteuning van het product en het OLC richt zich op een vlekkeloze logistiek en distributie.

Nieuwe aantrekkelijke prijsstructuur OLC in 2018

We hebben met ingang van 2018 de prijsstructuur van onze branded en private label producten aangepast zodat u allen profiteert van de krachtenbundeling.

Uitgangspunt: de huidige officiële staffel/prijsstructuur van de betreffende leveranciers (meetmoment 2017) waar de opticien is ingeschaald, blijft gehandhaafd. Dezelfde prijs zal ook door het OLC berekend worden.

OLC korting: Deze extra korting komt bovenop de geldende staffelcondities van de leveranciers.

Optitrade Logistiek Centrum Staffel:
• € 0 – € 15.000 = 2%
• € 15.000 – € 29.999 = 3%
• > € 30.000 = 4%

Strategische leverancier Bausch + Lomb:
+ 2% bovenop OLC staffelkorting.

Vloeistoffen: 25% korting op listprijs (ongeacht volume) voor de branded producten. De netto prijzen voor de Optiview vloeistoffen blijven gehandhaafd. Op AOSept en Optifree gelden dezelfde (staffel) condities als bij Alcon.

Vloeistoffen Bausch+Lomb: 5% extra korting op de (netto) listprijzen.

Verrekening/uitkering: Direct af factuur

Verzend- en handlingkosten: Als u bent aangesloten bij Distroptiek, is verzending van uw bestelling altijd gratis. Voor bestellingen onder € 50,- die geleverd worden via de post, betaalt u voor briefpost € 2,50 en voor pakketpost € 5,-.

Wij rekenen geen administratie- of verwerkingskosten. Wel rekenen wij voor orders die een lagere waarde hebben dan € 15,- een handlingsfee van € 1,50 per order.

Alleen via Optitrade Online

Orders voor het OLC kunnen enkel via Optitrade Online worden geplaatst. Alleen op deze manier kunnen een efficiënte werkwijze, snelle levertijden en gunstige prijzen worden gerealiseerd. Mocht u hiervan geen gebruik willen maken, dan kunt u uiteraard via de leveranciers (blijven) bestellen. Let wel: dan kunt u vanzelfsprekend geen gebruik maken van de aantrekkelijke OLC condities. De distributie van reguliere orders voor niét Optitrade-deelnemers blijft uiteraard ook via de leveranciers verlopen.

Leveringssnelheid & voorraad vanuit OLC

Alle sferische lenzen en lenzenvloeistoffen die op werkdagen vóór 16.00 uur zijn besteld, worden de volgende (werk)dag geleverd. Het merendeel van de torische en multifocale lenzen is eveneens uit voorraad –en daardoor de volgende dag- leverbaar.

Overige leveranciers

OLC heeft als doelstelling om met meerdere leveranciers afspraken te maken over de logistieke samenwerking. Dit betekent voor u als opticien en/of contactlensspecialist dat u in de toekomst voor al uw bestellingen eenvoudig terecht kunt bij Optitrade Logistiek Centrum.
Hier zal de komende maanden meer informatie over volgen.