Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel onze klantenservice (023 - 52 32 800)

Hoe het werkt

Dankzij de unieke samenwerking met Friederichs ervaren opticiens op diverse vlakken een verbetering van de dienstverlening; waaronder het bieden van lagere inkoopprijzen voor contactlenzen en lenzenvloeistoffen, een verbetering van de logistieke service en het vereenvoudigen van thuisbezorging.

Aantrekkelijke prijsstructuur OLC

We hebben de prijsstructuur van onze branded- en private label producten aangepast zodat u allen profiteert van de krachtenbundeling.

Uitgangspunt: de huidige officiële staffel/prijsstructuur van de betreffende leveranciers waar de opticien is ingeschaald, blijft gehandhaafd. Dezelfde prijs zal ook door het OLC berekend worden.

OLC korting: Deze extra korting komt bovenop de geldende staffelcondities van de leveranciers.

Optitrade Logistiek Centrum Staffel:
• € 0 – € 15.000 = 2%
• € 15.000 – € 29.999 = 3%
• > € 30.000 = 4%

Strategische leverancier Bausch + Lomb:
+ 2% bovenop OLC staffelkorting.

Vloeistoffen: 15% korting op listprijs (ongeacht volume) voor de branded producten. De netto prijzen voor de Optiview vloeistoffen blijven gehandhaafd. Op AOSept en Optifree gelden dezelfde (staffel) condities als bij Alcon.

Vloeistoffen Bausch+Lomb: 5% extra korting op de (netto) listprijzen.

Verrekening/uitkering: Direct af factuur

Verzend- en handlingkosten: Wanneer u geen lid bent Distroptiek, worden uw bestellingen verzonden via PostNL. Dagelijk (m.u.v. zondag) tussen 17:00 uur en 17:30 uur komt een medewerker van PostNL de orders die gereed staan voor verzending ophalen bij Friederichs. In principe levert PostNL uw bestelling de volgende dag bij u af (m.u.v. zondag).

  • Verzending via PostNL briefpost: orders tot € 50,00 verzendkosten € 4,50
  • Verzending via PostNL pakketpost: orders tot € 50,00 verzendkosten € 5,95
  • Orders vanaf € 50,00  berekenen wij geen verzendkosten
  • Orders tot € 30,00 (dagtotaal) handlingkosten € 2,50

Voor verzending buiten Nederland gelden andere tarieven. Informeer bij de Customer Service welke tarieven voor u van kracht zijn.

Retourneren vanuit Belgie is niet mogelijk met PostNL

Logistieke verbetering

Doordat OLC exclusief voor zelfstandige (Optitrade) opticiens werkt, kan de aandacht voor uw orders, plus de daarbij gewenste leversnelheid en accuratesse, nog verder worden geoptimaliseerd.

Alleen via Optitrade Online

Orders voor het OLC kunnen enkel via Optitrade Online worden geplaatst. Alleen op deze manier kunnen een efficiënte werkwijze, snelle levertijden en gunstige prijzen worden gerealiseerd. Mocht u hiervan geen gebruik willen of kunnen maken, dan kunt u uiteraard direct via de leverancier blijven bestellen. De distributie van reguliere orders voor niét Optitrade-deelnemers blijft uiteraard ook direct via de leverancier verlopen.