Heeft u nog vragen? Vul het contactformulier in of bel onze klantenservice (023 - 52 32 800)

Hoe het werkt

Dankzij de unieke samenwerking met Friederichs ervaren opticiens op diverse vlakken een verbetering van de dienstverlening; waaronder het bieden van lagere inkoopprijzen voor contactlenzen en lenzenvloeistoffen, een verbetering van de logistieke service en het vereenvoudigen van thuisbezorging.

Aantrekkelijke prijsstructuur OLC

We hebben de prijsstructuur van onze branded- en private label producten aangepast zodat u allen profiteert van de krachtenbundeling.

Uitgangspunt: de huidige officiële staffel/prijsstructuur van de betreffende leveranciers waar de opticien is ingeschaald, blijft gehandhaafd. Dezelfde prijs zal ook door het OLC berekend worden.

OLC korting: Deze extra korting komt bovenop de geldende staffelcondities van de leveranciers.

Optitrade Logistiek Centrum Staffel:
• € 0 – € 15.000 = 2%
• € 15.000 – € 29.999 = 3%
• > € 30.000 = 4%

Strategische leverancier Bausch + Lomb:
+ 2% bovenop OLC staffelkorting.

Vloeistoffen: 15% korting op listprijs (ongeacht volume) voor de branded producten. De netto prijzen voor de Optiview vloeistoffen blijven gehandhaafd. Op AOSept en Optifree gelden dezelfde (staffel) condities als bij Alcon.

Vloeistoffen Bausch+Lomb: 5% extra korting op de (netto) listprijzen.

Verrekening/uitkering: Direct af factuur

Verzend- en handlingkosten: Als u bent aangesloten bij Distroptiek, is verzending van uw bestelling altijd gratis. Voor bestellingen die geleverd worden via PostNL, betaalt u voor briefpost € 4,50 en voor pakketpost € 5,95 binnen Nederland.

Wij rekenen geen administratie- of verwerkingskosten. Wel rekenen wij voor orders die een lagere waarde hebben dan € 30,- een handlingsfee van € 1,95 per order.

Logistieke verbetering

Doordat OLC exclusief voor zelfstandige (Optitrade) opticiens werkt, kan de aandacht voor uw orders, plus de daarbij gewenste leversnelheid en accuratesse, nog verder worden geoptimaliseerd.

Alleen via Optitrade Online

Orders voor het OLC kunnen enkel via Optitrade Online worden geplaatst. Alleen op deze manier kunnen een efficiënte werkwijze, snelle levertijden en gunstige prijzen worden gerealiseerd. Mocht u hiervan geen gebruik willen of kunnen maken, dan kunt u uiteraard direct via de leverancier blijven bestellen. De distributie van reguliere orders voor niét Optitrade-deelnemers blijft uiteraard ook direct via de leverancier verlopen.